logo
0
0 €
Zdieľať

Horské odrážadlá Dirt Hero

Ste vášnivým fanúšikom horskej cyklistiky? V teréne sa cítite ako doma a chcete, aby váš malý parťák zdieľal túto vášen spoločne s vami ? Značka Kids ride Shotgun má pre vás exkluzívne riešenie v podobe revolučného konceptu off-road a downhill odrážadla pre najmenších: nech sa páči, predstavujeme vám Dirt Hero!

Horské odrážadlá Dirt Hero
Značka Shotgun a Dirt Hero ako prvé off-road odrážadlo
 

 

Pri zrode značky Shotgun, ktorá vyrába nielen vynikajúce bicykle, ale aj rôzne doplnky, ako napríklad cyklosedačky či detské riadidlá, stáli odborníci z Nového Zélandu. Ich výrobky sa vyznačujú originálnym dizajnom spojeným so špičkovou kvalitou.

Pre firmu bolo v poslednom období jednou z najväčších výziev vytvorenie produktu, ktorý by bol pre najmenšie deti ideálnym vstupom do sveta horskej cyklistiky. V rámci výskumu strávili viac ako 400 hodín rozhovormi s rodičmi a trénermi MTB, vďaka ktorým sa im podarilo zistiť, aké sú najdôležitejšie potreby najmenších jazdcov.

Tréneri zdôrazňovali potrebu ovládať bezpečné a efektívne brzdenie, ktoré dostalo prednosť aj pred výučbou techniky jazdy a šliapania do pedálov.

Rodičov zas trápila absencia produktu, v ktorom by boli zahrnuté všetky ich preferencie. Konkrétne išlo o  kvalitné brzdy, pneumatiky či pevný a zároveň ľahký rám. Vzhľadom na rýchly vývin dieťaťa bola ďalším problémom potreba častej zmeny bicyklov.

Aj na podklade vyššie spomenutých zistení sa značka Shotgun rozhodla pre vytvorenie doteraz nepoznaného konceptu off-road odrážadla, ktoré je vhodné pre deti vo veku od 2,5 roka. Výsledkom sa stal model odrážadla, ktorý je bezpečný, má štýl, a zároveň „rastie“ spolu s dieťaťom. S tým je spojená aj emócia, ktorá dodáva dieťaťu sebavedomie a navyše podporuje základy jazdenia v horskom teréne.

 

 

Prečo si vybrať odrážadlo Dirt Hero a čo skutočne ponúka deťom a ich rodičom?

 

Model Dirt Hero je ideálnym odrážadlom pre deti, ktoré obľubujú dobrodružnú jazdu. Vďaka nemu si dokážu osvojiť všetky potrebné návyky a zručnosti, ktoré sú základom pre bezpečnú jazdu. 

Pri jazdení na tomto odrážadle získajú deti tieto návyky:

  • zvládnu techniku brzdenia s kotúčovými brzdami pomocou ručného pákového ovládania, ktoré je prispôsobené veľkostiam detských dlaní

  • naučia sa ovládať jazdu so širokými pneumatikami, ktoré sú vhodné ako do mesta, tak aj pre nerovný alebo štrkový prírodný terén

  • dokážu udržať stabilitu pri jazdení v horskom teréne a zvládnuť techniky zjazdenia zákrut

  • podporia jazdeckú sebadôveru pri riadení odrážadla a získajú prehľad o jeho fungovaní, ktoré si plynule prenesú na horský bicykel

 

Odrážadlo má v porovnaní s inými modelmi tejto kategórie širšie pneumatiky VeeTires veľkosti 2,25", ktoré sú svojou štruktúrou, vlastnosťami a „hrotmi“ veľmi podobné pneumatikám, ktoré sa používajú u väčšiny horských bicyklov.

Keďže v tíme Shotgun sú presvedčení, že zvládnutie brzdenia je pre jazdca dôležitejšie, ako technika pedálovania, konštruktéri sa rozhodli na odrážadlo osadiť kotúčové brzdy Magura, ktoré sa ovládajú pákami HC1. Tie sú ergonomicky tvarované pre potreby dieťaťa a kvôli lepšej bezpečnosti majú ochranné kryty chrániace ruky pred úrazom.

 

 

Najdôležitejšie parametre, vlastnosti a výbava odrážadla

 

Dirt Hero je horské odrážadlo vytvorené s cieľom naučiť deti už od malička na jazdenie v teréne tak, aby sa neskôr prirodzene pridali ku skupine MTB nadšencov. To je dosiahnuté aj niektorými „vychytávkami“, typickými práve pre túto značku.

Čo je teda na odrážadle Dirt Hero najzaujímavejšie a čo ponúka:

Vymeniteľné kolesá podľa potreby: Ergonomický, no hlavne prispôsobivý rám umožní meniť kolesá dvoch veľkostí podľa potreby. V praxi to  vyzerá tak, že keď vaše dieťa vyrastie z 12" kolies, stačí kúpiť väčšie, 14" kolesá, ktoré následne už len jednoducho vymeníte. Týmto praktickým spôsobom  odpadá potreba kupovať väčší model :)

 

MTB geometria približuje svet horských bicyklov: Off-road odrážadlo je v podstate zmenšenina bežného horského bicykla. Jeho tvar, široké hrotové kolesá, ale aj kvalitná kotúčová brzda približuje dieťaťu svetu horských bicyklov. Základom je geometria rámu, ktorá učí dieťa už od malička zvykať si na správny štýl sedenia a udržanie rovnováhy.

 

Variabilita a bezpečnosť vždy na prvom mieste: Veľkou výhodou je tiež možnosť zvoliť si viac možností výbavy bicykla. Okrem spomínanej veľkosti kolies je to taktiež aj voliteľná kotúčová brzda. Je len na vás, či ju dieťaťu na odrážadlo namontujete hneď od začiatku alebo ho radšej necháte naučiť sa udržať rovnováhu a brzdiť vlastnými nohami.

Flexibilná možnosť podľa veku dieťaťa: 12“ aj 14“ kolesá

Keďže deti rýchlo rastú a zmene výšky a hmotnosti treba prispôsobiť aj veľkosť modelu, rodičia mladých jazdcov považujú za veľký problém potrebu častej zmeny odrážadla alebo bicykla. Štatistika hovorí, že v priemere je výmena potrebná každé 2 až 3 roky.

Z tohto dôvodu tvorcovia Shotgun Dirt Hero vyvinuli systém, vďaka ktorému môže odrážadlo „rásť“ spolu s dieťaťom, pričom mu model vydrží približne 4 roky. Táto možnosť je podmienená ergonomickým tvarom rámu a nastaviteľnou sedlovkou, ktorej je výška regulovateľná s rastúcou výškou dieťaťa.

 

Najrevolučnejším riešením je však možnosť zmeny veľkosti kolies v rámci jedného rámu. To isté platí aj pre montáž variabilnej hydraulickej brzdy.

Kým u detí od 2,5 roka sú odporúčané kolesá o veľkosti 12“, deti približne od 4. roku však už potrebujú 14" kolesá . Ak teda jazdec dosiahne vyšší vek, u iných bežných značiek je nutné zmeniť celé odrážadlo. Systém Shotgun Dirt Hero má ale lepšie riešenie!

Špeciálne vyvinutý rám odrážadla totiž umožňuje flexibilne meniť obe veľkosti kolies podľa aktuálnej výšky dieťaťa. Keď dieťa podrastie, vy len vymeníte 12“ kolesá za 14". Celá výmena je veľmi jednoduchá a postačí vám na ňu zopár minút.

 

 

 

 

Ako dostať malých jazdcov aj do náročnejšieho terénu? Siahnite po pomocnom lane na ťahanie  Kids ride Shotgun

 

Chceli by ste sa s vaším malým parťákom dostať až na vrchol náročného kopca, ale dochádzajú mu sily? Žiadny problém, máme pre vás praktické KRSG lano, ktoré je vhodné aj pre náročnejšie terény.

Dôležité a praktické výhody pomocného lana:

  • vďaka viacvláknovému elastickému jadru dokáže lano dokonale pohltiť prudké natiahnutia a otrasy, čo robí jazdu bezstarostnú a najmä bezpečnú

  • lano je navrhnuté pre hmotnosť až 225 kg, čo zaručuje zvládnutie ťažších terénnych nerovností a taktiež náročných stúpaní bez zvýšenej námahy pre malého jazdca

  • zakúpiť si môžete verziu lana aj s praktickou ľadvinkou, do ktorej sa dá  lano ľahko skrútiť a odložiť bez toho, aby vám zavadzalo

  • natiahnutie lana sa pohybuje od základnej dĺžky 1,7 m až po maximálnu dĺžku 3,3 m. 

Ak chcete, aby malý jazdec zvládol aj podmienky náročnejšieho terénu, pomocné lano je tým najlepším riešením. Okrem skvelého pocitu z absolvovania ťažšej jazdy si pri ťahaní užijete veľa spoločnej zábavy a váš malý parťák si zvykne, že aj náročné cesty sa dajú zvládnuť v pohodlí a s úsmevom na tvári. 

V prípade, že vaše dieťa ešte nie je schopné zvládnuť takýto druh terénu, využite praktickú cyklosedačku KRSG a užite si dobrodružnú jazdu spoločne.

Janko Hruska

Prihláste sa na odber nášho newslettera

Už nikdy nezmeškajte novinky zo sveta Origos.